Lakáshitel mellé önrész is kell

Lakáshitel kedvező feltételekkel

Lakáshitel kedvező feltételekkel

A mindennapokban rengeteg anyagi nehézséggel találkozhatunk. Fizetnünk kell havonta a számlákat, a lakbért, megoldani az étkezés, öltözködés kérdését. A saját ingatlan megkönnyíti mindezt, hiszen a lakbér fizetése lekerül a listáról és a rezsi mértékét is kedvezően befolyásolhatjuk egyedi építési megoldásokkal.

Sokaknak viszont csak lakáshitel igénylésével sikerülhet a saját házról szóló álom teljesítése, mivel a mindennapi költségek megnehezítik, az egyébként sem egyszerű gyűjtögetést.

A spórolás persze hasznos, mert a lakáshitel igénylésekor természetesen rendelkeznünk kell egy bizonyos önrész összeggel, ami a végösszeg valamennyi százalékot takar.

Ezzel elérjük, hogy ne csak nyugdíjasként vehessük át a saját házunk kulcsát. A lakáshitel elbírálásánál fontos szempont az önrész mellett, hogy tartós munkahelyünk legyen, megfelelő fizetéssel és kiszámítható jövővel. Ráadásul 2015 óta még állami támogatásban is részesülhetünk az otthonteremtés érdekében. A lakáshitel, az állami támogatás, az egyéni spórolás együtt megteremtik a lehetőséget a saját ingatlan megkaparintásához.

Print Friendly, PDF & Email