A napelem teljesítmény fontos adatot takar

napelem teljesítmény

Napelem teljesítmény

A napelemek felhasználásában egyre többen és többféle területen látják meg a lehetőséget, hiszen ez egyszerre kínál megoldást a kiadások és a környezetszennyezés jelentős csökkentésére is. Viszont ahhoz, hogy valóban ki lehessen aknázni az ebben rejlő előnyöket, a napelem teljesítmény is feltétlenül kielemzésre kell kerüljön, mert értelemszerűen nem mindenhol ugyanannyi energiát kell előállítani.

Még a családi házak esetében is nagy eltérések lehetnek ezen a téren, hiszen a különböző energiaigényű épületek és az eltérő mennyiségű áramot használó emberek igényeinek kielégítéséhez más-más napelem teljesítmény szükséges.

Éppen ezért kell nagyon alaposan felmérni azt, hogy mennyi árammal lehet az adott ház, építmény bel- és kültéri megvilágítását, valamint a benne található elektromos berendezések működtetését megoldani. Amennyiben a napelem teljesítmény nem arányos ezzel az adattal, akkor a rendszer nem fogja tudni fedezni a szükségletet és a nagy befektetés ellenére is muszáj lesz a szolgáltatónak fizetni a különbözet biztosításáért.

Print Friendly, PDF & Email