Páramentesítés könnyen, házilag

Páramentesítés házilag

Páramentesítés házilag

A penészgombák már nagyon régóta teszik tönkre azon emberek egészségét, akiknél gyakran visszatérő vendégnek számítanak a szobák falain, a sarkokban, illetve a nyílászárók szélein. Az ellenük irányuló küzdelem nem nevezhető egyszerűnek, azonban az otthoni sajátkezű páramentesítés néhány praktikával, könnyűszerrel kivitelezhető.

A legősibb módja a probléma megoldásának a szellőztetés, azonban ez nem mindig elég. Előfordul, hogy ezzel csak több pára jut be a lakásba, ha a kinti levegőnek nagyobb a nedvességtartalma a bentinél. Egy másik régi trükk, ami egész jól beválik, a tálkába tett só, amely magába szívja a levegőben található felesleges vizet, azonban ez időigényes, viszont olcsó.

Azt azonban tudni kell ezekről a módszerekről, hogy hosszútávon nem bizonyulnak elég hatásosnak. Ahol nagy a baj, ott érdemes beszerezni egy páramentesítő készüléket, amely elvégzi a rá bízott feladatot és megtisztítja az otthon levegőjét. A páramentesítés nem egyszerű feladat, de egy ilyen eszközzel gyerekjáték az egész.

Print Friendly, PDF & Email