Újdonságnak számít a bambuszrost liszt
Az ázsiai és afrikai kultúrákban a bambusznádból készült ételek nem lepnek meg senkit. A szálak erjesztésének és a belőlük készült sült ételekhez való hozzáadásának hosszú és jól bevált hagyománya van. A bambuszrost liszt azonban újszerű ötlet.
Európában és az Egyesült Államokban is jelentős piaca van ennek a növénynek. Mivel itt nincsenek olyan bambuszerdők, mint Ázsiában, a nyugatiaknak általában a konzerv hajtásokra kell hagyatkozniuk, amelyek közel sem olyan ízletesek, mint a frissek. Nem könnyű időben eljuttatni a bambuszt a betakarítási helyről a piacra. Így a friss hajtások ritkaságszámba mennek, bár a konzervek sokkal kevésbé számítanak csemegének. A bambuszrost liszt egyszerű megoldást kínál erre a kihívásra. A termék növekvő népszerűségének több oka van.
Különösen érdekes azoknak, akik gluténmentes vagy alacsony szénhidráttartalmú étrendet tartanak, beleértve a paleo vagy keto diétát követőit is. A bambuszrost liszt jó alapanyag az olyan nem kelesztett termékekhez, mint a chipsek és kekszek.