Rendszeresen pompába öltözik a liliomfa

liliomfa

Liliomfa

A virágoskertet olykor feldobhatjuk valami teljesen egyedi növény beültetésével, ami sajátos hangulatot biztosít és szépségével örömöt csal a szívünkbe. Az sem mellékes ugyanakkor, hogy szirmaival a hasznos rovarok tömegét odacsalogatja az otthonunk közelébe, ahol a zöldséges rész természetes védelmében játszhatnak az élőlények fontos szerepet. Hihetetlenül felkapott lett az elmúlt néhány évben a liliomfa telepítése.

Minden kétséget kizáróan, egyedi látványt keltenek a nagy és húsos virágok, amelyek az áprilisi-májusi hónapok valamelyikében jelennek meg. Ilyenkor az egész liliomfa hihetetlen látványt nyújt. Majd ezt követően fejleszt széles levelű lombokat, amiket ősszel elhullat. A fejlődési időszakban a metszésen múlik, hogy szerteágazó bokor vagy vastag törzsű, magasba nyúló liliomfa lesz belőle.

Mindkét esetben éke lesz az udvarnak. Bárhová is tervezzük telepíteni, mindenképpen számolnunk kell azzal, hogy terebélyesedik, ezért biztosítsunk neki a kellő helyet. A gondoskodást nagyon meghálálja a liliomfa. Tudjunk meg többet erről a fajtáról, majd következhet az ültetés!

Print Friendly, PDF & Email