Páramentesítők többféle változatban

Párásítás felsőfokon

Páramentesítés felsőfokon

Egyszerű eszközök ezek, amelyek észrevétlenül működve növelik a lakásban a komfortérzetünket. A páramentesítők használata bizonyos helyeken elengedhetetlennek számít.

Általában akkor van ezekre szükség, amikor túl jó az épület szigetelése, illetve ott, ahol nagyon rosszul szigetelnek a falak. Egy épület falainak mindenképp szellőzniük kell valamilyen szinten, hiszen egy idő után ezekben felgyűlik a nedvesség, ami számos problémához vezethet.

A beltérben növekedni kezd a levegő páratartalma, ami előbb-utóbb ki fog csapódni a falakra, az ablakokra. A falakon megjelennek a penészfoltok.

Ezek sokszor olyan helyen alakulnak ki, ahol sokáig észrevehetetlenek maradnak, mint például a bútorok mögött. Az átázott falak szép lassan elkezdenek tönkremenni, ezáltal a ház egész szerkezete sérülhet. A párás levegő a hőérzetet is növeli, ezért a páramentesítők használata kifejezetten ajánlott az olyan helyeken, ahol ez a jelenség folyamatos problémát jelent. Az ipari változatok a raktárépületekben, irodaházakban, nagyobb csarnokokban használatosak.

Print Friendly, PDF & Email