Szakértelmet kíván az önterülő aljzetkiegyenlítő

Fontos a tökéletes aljzatkiegyenlítés

Fontos a tökéletes aljzatkiegyenlítés

Ha felújításról van szó, akkor gyakran az alapoktól kell kezdeni. A tökéletesen egyenletes és sima felületekkel a legegyszerűbb dolgozni. A hajópadló vagy a járólapok lefektetése így már gyerekjátéknak számít.

Azért, hogy ez valóban így is legyen, szükségünk lesz az önterülő aljzatkiegyenlítő segítségére. Aki nem elég jártas a témában azt hihetné, hogy ez a különleges anyag majd magától megold mindent. Ez nagyjából így is van, de ez nem azt jelenti, hogy nem kell eldolgozni.

Ugyanis gondoskodnunk kell róla, hogy ne maradjanak a kiöntött anyagban légbuborékok és figyelnünk kell, hogy mindenhová egyenletesen jusson az önterülő aljzatkiegyenlítőből.

Ezután már csak meg kell várni a száradást és már jöhet is a következő lépés. Az önterülő aljzatkiegyenlítő gyakran elő szokott kerülni, hogyha lakásfelújításról van szó, hiszen nemcsak a falakkal kell foglalkozni ebben az esetben. Az önterülő aljzatkiegyenlítővel való munka egyszerűbb, mint a glettelés és kevésbé energiaigényes, csupán a türelmesnek kell lennünk, amíg teljesen megszilárdul.

Print Friendly, PDF & Email