Szabályok szaunázás előtt és után

szaunázás

Szaunázás

Egészséget érintő kérdésekben érdemes mindig biztosra menni. Szaunázás során nagyon sokszor kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor nem tudunk dönteni. Bárhová nézünk, mindenhonnan a testre gyakorolt hatásokról lehet olvasni, a bőr kisimulásáról, a vérkeringés javulásáról, sőt, még a fogyásról is, azonban nem szoktak beavatni olyan alapvető szabályokba, amelyek ezeket a hatásokat lehetővé teszik.

A nők esetében fontos a smink elkerülése, mert nemcsak a végeredmény nem lesz valami szép, de a bőrnek sem tesz jót. Az ékszerek, legyen szó nyakláncról, karkötőről, fülbevalóról szintén zavarhatnak, mivel, amennyiben tartalmaznak fémet, az annyira felhevülhet, hogy megégethetjük magunkat.

Nem szabad megfeledkezni a gyűrűk viseléséről sem, mivel nemcsak felforrósodhatnak, hanem a meleg hatására feldagadt ujjon elszorítják a vérkeringést. Rohanás és egyéb testedzés után sem érdemes azonnal beülni a kabinba, mert hagyni kell, hogy a test nyugalmi állapotba kerüljön. A szaunázás egy rituálé, ami megtisztítja az embert.

Print Friendly, PDF & Email