Aszalt szilvával töltött pulykamell recept

Töltött pulykamell recept

Az év legszebb ünnepe nemcsak a szeretetről, a meghitt pillanatokról és az ajándékozásról szól, hiszen a kutatások szerint, karácsonykor sokan 3-4 kilogrammot is híznak. A különleges és ízletes töltött pulykamell recept kicsit bonyolultnak hangzik, azonban némi odafigyeléssel és egy kis gyakorlattal, Ön lehet majd a karácsonyi menü sztárja. Az aszalt szilvás pulykamell igazából néhány alapanyagot igényel csak és egyik sem olyan, amit nem lehet megvásárolni. Először is az aszalt szilvát vörösborba kell áztatni.

A sajtot le kell reszelni, majd össze kell keverni tojással és szerecsendióval. Aki nem szereti a szerecsendiót, kihagyhatja nyugodtan. A pulykamellet 2 darab, kéttenyérnyi nagyságú, fél centiméter vastag szeletté kell elvágni, kikloffolni. Egy nagyobb alufóliára ráfektetni 5 darab bacont, majd ráhelyezni a pulykamellet. Ezután jön a sajtos massza és az aszalt szilva a közepére. Végül fel kell tekerni és meg kell sütni 190 °C fokon, 60 perc alatt. Kivéve a sütőből, el is készült a töltött pulykamell recept szerint a lakoma.

Print Friendly, PDF & Email